Go to top
Rólam

Angol Nyelvtanár|Idegenvezető

Kiss Melinda angol nyelvtanár és idegenvezető vagyok. 20 évet tanítok angolt és 6 éve idegenvezetek, így egész életemben emberekkel foglalkoztam. Munkám során volt szerencsém külföldi  sztárokkal találkozni, országos napilapok főszerkesztőit tanítani, bejárásom volt minisztériumokba és rengeteg céghez, de a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy diákok százainak segítettem elérni az általuk úgy vágyott nyelvi célt.

Sokat gondolkodtam rajta, milyen a jó tanár.

Mario Rinvolucri, szakmánk egyik élő legendája ezt mondja:

Amikor a diákjaid úgy mennek ki a teremből, hogy a hátad mögött összesúgnak: „Istenem, nem is tudtam, mekkora zseni ez a tanár…” – akkor tudd, hogy egy tökéletesen haszontalan órát tartottál. Ha sikerült egy valóban hasznos órát tartanod, onnan fogod észrevenni, hogy a végén a diákjaid rád se néznek míg ezt mondják: „Istenem, nem is tudtam, mekkora zseni vagyok ÉN!”

Azóta azon vagyok, hogy TE legyél a zseni.

Kiss Melinda

Cégek, ahol már tanítottam angolt

Vélemények rólam

Több, nagy csalódást okozó csoportos angoltanfolyam után a felsőfokú Cambridge (CAE) típusú nyelvvizsga felkészítésre kerestem angol tanárt, amikor Melinda profiljába belebotlottam egy online tanárkereső felületen. Melinda már az adatlapja alapján szimpatikus volt, így nem volt kérdés, hogy vele veszem fel a kapcsolatot. Az órák mindig barátiak voltak; de a sok-sok dicséret és bíztatás mellett a nyelvvizsga színvonalának megfelelő komolysággal zajlottak. Esetemben beszéd fókuszúak voltak elsősorban az órák, az írásbeli feladatokat házi feladat formájában oldottuk meg, így csak a problémás részekre kellett kitérni a személyes találkozók alkalmával. Ha valami nem ment, akkor azt többször is átvettük, szóban és írásban is gyakoroltuk, egészen addig, amíg készség szintűvé nem vált. A nyelvvizsgám elsőre sikerült. A nyelvtudásomat a mai napig használom, és bár sokat fakult az elmúlt években, még mindig biztos tudásnak érzem, amire bármikor támaszkodhatok a mindennapi munkám vagy utazásaim során. Melindát bárkinek szívesen ajánlom, ha jó hangulatú, változatos órákon szeretné az angol tudását fejleszteni, vagy a mindennapokban is jól használható tudást szerezni. Melinda sokszínű munkatapasztalata teljesen hitelessé teszi őt akár a szakmai angol oktatásra, akár a nyelvvizsga felkészítésre, de azok is sokat profitálnak a vele töltött tanórákból, akik csak szinten tartanák a tudásukat."
Adri - Marketing Menedzser
Kulfoldi egyetemi felveteli miatt kezdtem el angol tanulni, amelyhez IELTS vizsgara volt szükségem. Kozos ismeros ajanlotta Melindat 🙂 Azért rá esett a valasztasom, mert rovid idon belul tudta vallalni a felkeszitest az IELTS vizsgara es mas szogbol kozelitette meg a felkeszulest mint a tobbi angol tanar akikkel konzultáltam. Nekem nagyon fontos volt, hogy aktualis dolgokrol, tudomanyrol, filmekrol es politikarol is tudjunk beszelgetni. Az orak a legelso talalkozastol kezdve szemelyre szabottak voltak. Melinda az elso alkalom utan felmerte, milyen modszerrel erdemes neki vagnunk es ennek koszonhetoen sikeresen le is tettem a vizsgat, a vartnal jobb eredmennyel 🙂 6.0/6.5-re keszultem es elso nekifutasra 7.5-os lett az overall score-om Nagyon jo volt a hangulat az orakon, nem egy atlagos tantermi hangulat, Melindaval a hetkoznapi dolgokrol, maganeletrol, politikarol es aktualis esemenyekrol is lehet beszelgetni, termeszetesen mindezt angolul! Az en oraimon a nyelvtanra fektettuk a hangsulyt. Mar a legelejen felmertuk, hogy szamomra az a leggyengebb terulet. Szerencsere nem az igeidoket vettuk at ujra mint a gimiben, hanem hasznos kifejezeseket tanultunk amelyeket a mai napig hasznalok, pedig lassan mar 8 eve elek Angliaban. Sokat tanultam arrol is, hogy nekem hogy a legkönnyebb tanulni. Mint említettem fejjebb, Melinda felmeri az elso oran kinek milyen tanitasi modszerre van szuksege. Az órák Nagyon valtozatosak volt, minden oran mas temakorrel foglalkoztunk. A vizsga letetele utan felvettek az egyik legnevesebb angol egyetemre televizios musorkeszito szakara, ahol megcsinaltam az egyetemi alapkepzest. Utana sikeresen diplomaztam mesterkepzesen is szinten Angliaban. Most pedig az egyik legnagyobb televizios musor forgalmazo cegnek dolgozom es mult honapban inditottam el a sajat cegem Londonban. Angliaban elek, azert napi szinten hasznalom es biztos vagyok benne, hogy Melinda segitsege nelkul ma nem tartanek itt.
Slavica - Sales Coordinator, London
Diplomamentő tanfolyam

Azért kezdtem el angolt tanulni, mert a jogi egyetemi diplomám megszerzéséhez szükségem volt a középfokú nyelvvizsgára. Kiss Melindára az Interneten találtam rá, mert akkoriban ő a Diplomamentő Program keretében végzett angol nyelvoktatást. Ez a nyelvtanfolyam kiváló lehetőségként kínálkozott a számomra, mivel térítésmentesen biztosított egy fél évig tartó, intenzív, heti háromszor három órás nyelvtanfolyamot. Melinda nyelvórái kellemes meglepetést jelentettek a korábbi, nyelvtanulással kapcsolatos rossz tapasztalataim után. Előtte ugyanis sokféle angol nyelvtanfolyammal próbálkoztam már, és az ezek során átélt sorozatos kudarcélmények, és két sikertelen nyelvvizsga után szorongással kezdtem bele újra a nyelvtanulásba. Elkönyveltem magamat olyannak, mint akinek ,,rossz a nyelvérzéke”. Melinda segítségével azonban gyorsan sikerült feloldódnom, ugyanis könnyed, derűs hangulatú órái inkább egy kedves baráti társaság kötetlen beszélgetéseire emlékeztettek, ráadásul az ő motiváló, támogató hozzáállása hamar megerősítette az önbizalmamat, amely elhozta a régen várt sikerélményeket. Ezek hatására elindította a fejlődés, tanulás korábban elakadt folyamatát nálam. A tananyag a fokozatosság elvére épült, ezért könnyen tanulható volt (még számomra is ☺ ). A fő hangsúly az angol nyelvi beszédkészség fejlesztésére helyeződött, de a nyelvtan és a szövegértés elsajátítása is fontos szerepet kapott a tanfolyam során. Az órákon mindenki a saját tempójában haladhatott, az oktatás a tapasztalataim szerint személyre szabottan folyt, a csoport minden tagja türelmes, megértő, egyéni odafigyelést kapott Melindától. A legtöbbet a beszédben, és az írott szöveg megértésében fejlődtem. Az utóbbira azért van nagy szükségem, mert jogi kutatómunkám során sokszor van szükségem angol nyelvű szakirodalom fordítására. Emellett a tanfolyam elhozta számomra a régóta várt eredményt: középfokú, B2-es (tehát komplex, írásbeli-szóbeli) nyelvvizsgám első nekifutásra sikerült, és így megkaphattam a jogi diplomámat.
Éva, Jogász
Már jó ideje tanultam angolul, amikor Melindához elkezdtem járni. Konkrét kéréssel fordultam hozzá, mert egy évvel később szerettem volna IELTS vizsgát tenni, hogy külföldön tanulhassak tovább. Gimiben is tanultam angolul, több külön tanárhoz is jártam, sőt egy fél éves Erasmuson is túl voltam már, amikor egy barátnőm ajánlotta Melindát. Teljesen más élmény volt, mint a korábbi tapasztalataim. Olyan apró, de elengedhetetlen és specifikus dolgokat tanultam, amit talán máshol nem, vagy nem ilyen formában. Nagyon szerettem, hogy a kérésemnek megfelelően nagyon koncentráltan és strukturáltan haladunk, annak áldozva a legtöbb időt és figyelmet, amire személyre szabottan nekem volt szükségem. Melinda nagyon türelmes volt, de ugyanakkor számon is kért, ami szerintem elengedhetetlen a fejlődéshez. Soha nem engedte, hogy feladjam, akkor se, amikor úgy éreztem, hogy ez nekem nem fog menni, jó mentorként ott állt mellettem és mindent megtett a fejlődésemért, amiért nagyon hálás vagyok neki azóta is. A sok befektetett energiának és odaadásnak meglett az eredménye, végül sikerült az IELTS és mehettem Hollandiába. Tiszta szívből tudom ajánlani Melindát mindenkinek, akinek egy igazi mentorra van szüksége az angol tanulás terén. Megbízható, következetes és a szívét is beleadja a tanításba.
Sára, Rendezvényszervező
Állásinterjú felkészítés

Külföldön szerettem volna szakmai gyakorlatra jelentkezni és 2 hònap alatt szerettem volna egy gyorstalpalò képzés keretében speciálisan erre felkészülni. Melinda nagyon profin alkalmazkodott a személyes igényeimhez és összeállított kifejezetten állásinterjùkra felkészítő csomagot ami megerősítette bennem az érzést, hogy ő a megfelelő oktató számomra.Már az első néhány óra alatt is rengeteg segítséget kaptam a céljaim eléréséhez, mind szókincs, mind segédanyagok tekintetében, nem is beszélve a témák közös feldolgozásáról. Mindemellett az órák végén folyamatosan visszajelzett az aktuális nyelvi szintemről és a fejlődési ütememről, ami szintén pozitív megerősítés volt számomra. És ami a legfontosabb, már az első órák alatt is képes volt feloldani a gátlásomat ami angol beszélgetéshez kapcsolódott, egyre felszabadultabban tudtam kifejezni magam. Jó szívvel tudom ajánlani én is mindenkinek, az erdemènyek is őt igazoljàk, mivel a segítségével felvételt nyertem egy californiai szoftvercéghez, ami nagy álmom volt. Köszönöm a segìtséget! ️
Cecilía - Supply Chain Manager, München
Egy Pesti Est hirdetést olvasva találtam Melindára. Újrakezdő szintről terveztem a B2-es nyelvvizsgáig eljutni. Az idő nem sürgetett, Melinda óráit nagyon élveztem, így egy évekig tartó együttműködés következett az angol nyelvtani alapok megszilárdításával, fordítással, tesztekkel, hanganyagokkal és angol nyelven történő beszélgetésekkel. Melinda személyre szabottan foglalkozott velem. Fogalmazni nagyon szeretek- immár angol nyelven is-, ezért gyakorlásképpen szívesen írtam több oldalas esszéket, eleinte minimális angol szókinccsel, később pedig egyre bővülő, választékos angol kifejezéseket használva. Melinda figyelembe veszi, ha valaki bátortalan, netán fáradt, de noszogat, teljesítményre ösztönöz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Én elértem a célomat: a BME nyelvvizsgaközpontban első nekifutásra sikerült az írásbeli és a szóbeli követelményeket teljesítenem. Az angol nyelvtudás ma már alap. Nem csak munkavállalóként előny, hanem a mindennapokban is elengedhetetlen tudást jelent.
B. Andrea, Budapest
BME nyelvvizsgához volt szükségem volt a diplomához, ajánlás útján találtam hozzád. Nagyon sok angol tanárom volt előtte, de itt jó volt, hogy tényleg nem magyarul ment a beszélgetés, hanem onnantól h beléptem csak angolul, csak akkor szólaltál meg magyarul, ha nagyon nem ment valami angolul. Ami még nagyon jó volt h mindig kikérdeztél, visszamenőleg is a korábbi anyagokat is. Nyelvvizsgára készültünk fel, direkt ilyen feladatokat gyakoroltunk és fontos volt még számomra hogy végre merjek beszélni és ez volt a másik, amit folyamatosan csináltunk, hogy beszélgettünk, sokat beszéltettél. Az is jó volt, hogy volt egy tematika , ami szerint haladtunk. Láttam hogy honnan hova tartunk, nagyon hasznos volt a könyv, amiből tanultam. Legnagyobbat a levélírásban fejlődtem, le voltam nyűgözve, hogy megtanítottál levelet írni, profibb lettem mint magyarul 🙂 Attól féltem pedig a legjobban és az lett a kedvencem, olyan szófordulatokat, kifejezéseket szedtél össze nekem 🙂 Pár perc alatt bármilyen levelet megírtam. De a beszédre is nagy hangsúlyt fektettünk, mert fontos volt számomra hogy végre tudjak beszélni Követeltél, és mindig kikérdeztél visszamenőleg is, így mindig kaptam visszajelzést hogy hol tartok, és ez nagyon jó volt Elsőre sikerült a nyelvvizsga, megkaptam a diplomám! És először éreztem egy baráti társaságban ahol külföldiek is voltak, h nem elbújok, vagy meg sem merek szólalni, hanem beszélgettem egy nagyobb társaságban angolul, vagyis meg mertem szólalni és még élveztem is. Mindenképpen ajánlom a nálad tanulást!
Eszter - Recruiter, Budapest
A diplomához szükség volt nyelvvizsgára, illetve amúgy is elengedhetetlen már az angoltudás. Euro nyelvvizsgára készítettél fel. Nagyon szerettem, mert nagyon dinamikusak és motiválóak voltak az órák. Ha nem is volt kedvem épp az angol órához legtöbbször teljesen feldobva jöttem el, nagyon inspiráló voltak ezek az alkalmak. Kezdetben a nyelvtanra, mert a nyelvvizsga volt a cél, aztán miután meglett a nyelvvizsgám teljesen áttértünk a beszédfejlesztésre Teljes mértékben személyre volt szabva az óra, sőt mindig éreztem, hogy előre készültél te is az órákra. Sosem volt az, hogy most mi is legyen a következő lépés, vagy feladat. Maximum, ha már nagyon elfáradtam, vagy éppen volt valami külön kérésem akkor tértünk el ettől Teljesen meg voltam elégedve a felhasznált könyvekkel, anyagokkal. Pedig először én egy másik könyvből szerettem volna tanulni, de végül a te általad ajánlottat kezdtük el, és szerettem. Érdekes történetek, kutatások is szerepeltek benne, pont a minap is eszembe jutott egy, amit közösen fordítottunk 🙂 Elsőre sikerült a szóbeli és írásbeli is, utána pedig a beszédben fejlődtem sokat Lett diplomám, illetve még egy nemzetközi konferencián is előadtam angolul, pedig teljesen kezdő szinten voltam mikor elkezdtem nálad angolul tanulni.
Janka, Budapest
Melinda segítségével kialakult bennem az az önbizalom, amivel magabiztosan tudtam használni az angol nyelvet és sikeres gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgát tudtam letenni. A megfelelő nyelvismeret mellett, a szintnek és célnak megfelelő tananyagokat javasolt, továbbá aktuális témákat dolgoztunk fel és beszéltünk át az órákon. A nyelvórák jó hangulatban teltek, korrekt és segítőkész embert ismertem meg Melindában, át tudja adni, meg tudja tanítani azt a nyelvtudást, amire szüksége van az embernek. Szerettem Melinda óráira járni, mindenkinek ajánlom, aki nyelvtudását szeretné fejleszteni, szintre hozni vagy sikeres nyelvvizsgát letenni.
Noémi, Budapest
Szakmai középfokú nyelvvizsga miatt kezdtem angolt tanulni, Kitex nyelvvizsgára készültem. Azért is volt jó nálad tanulni, mert megkaptam azt a 100 százalékos figyelmet az órákon, amit más tanároktól nem kaptam meg , nagyon tetszett hogy a házi feladatot mindig komolyan vettük, s nem volt elhanyagolva. A tankönyvben levő feladatokon kívül az általad hozott feladatsorok által meg jobban el tudtam mélyíteni az adott nyelvlecke rejtelmeit, ezáltal is erősítve azt, ami éppen gyengén ment. Szenzációs hangulat, jókedvű, lendületes órák, mindig örömmel mentem az órákra. Főleg a nyelvtant és a beszédet akartam gyakorolni, és a külön kapott feladatsorok éppen ezt tükrözték. Számomra minden óra változatos volt, hol éppen egy cikket elemeztünk , hol a nyelvtan rejtelmeit tanulmányoztuk Számomra a legjobb voltál, profi, lelkiismeretes, következetes , kedves , mégis kellően szigorú 🙂 és persze humorral fűszerezett Komplexen mindenben fejlődtem, a második nekifutásra sikerült a nyelvvizsga, magabiztosabb lett a tudásom. Sajnos manapság keveset használom az angolt, de köszönhetően a lelkiismeretes és alapos tanításodnak középfokú alapok mégis mélyen megmaradtak, mellyel könnyedén elnavigálom magamat más országokban Mindenkinek szigorúan téged ajánllak ♥
Judit - Környezetvédelmi Mérnök, Budapest
Voltam más IELTS felkészítő órákon, de azok nem voltak úgy strukturálva, mint Melinda órái. Sok ember tanít angolt, de a tanításhoz készség kell, és sajnos nem mindenkinek van meg az a felkészültsége mint Melindának. Örülök, hogy felfedeztem anno a hirdetését, és így megtette a magától telhetőt hogy felkészítsen engem a vizsgára. Angol esszé írásra fókuszáltunk leginkább, mivel főként abban voltak hiányosságaim. Az órák személyre voltak szabva, igy sosem pazaroltunk időt feleslegesen olyan dolgokra, amik már amúgy is mentek, és a vizsgához elég volt. Az órák mindig változatosak voltak, jó hangulatban teltek, még ha a tananyag olykor nehéz is volt, és sosem volt unalmas pillanat. Nem bántam meg, hogy Melinda készített fel a vizsgára. A hivatalos IELTS könyveken kívül külön összeállított anyagok vártak minden órán, plusz „házi feladat” is volt ezekből az anyagokból, ami szintén segített a tanulásban. Melinda hihetetlen precíz és professzionális. Emellett minden óra jó hangulatban telt el, személyiségé es hozzáértésé segítette a felkészülésem a vizsgára. Az írás volt a leggyengébb nálam, mivel nem voltam jártas a szófordulatokban, ami az esszé íráshoz elengedhetetlen. Melinda nagyon jó anyagokat állított össze, igy sikerült elsajátítanom az íráshoz szükséges precíziót. A körülbelüli nulláról sikerült Melindával 3 hónap alatt 6.5 pontot IELTS-en elérni ami az egyetemi felvételihez volt szükséges. Az angol egy univerzálisan használt nyelv, es nélküle szinte lehetetlen bárhová is menni. Melinda segített egy nagyon erős alapot építeni, amit én utána mar tudtam bővíteni. Minden nap használom az angolt, mivel külföldön élek, es ez a fő használt nyelv a munkában is. Mindenképpen ajánlom őt, mivel Melinda fel tudja mérni a helyzetet, hogy kinek mire van szüksége és az anyagokat eszerint állítja össze. Nincs feleslegesen kifizetett óra nála, és ha valaki komolyan veszi a tanulást az ajánlása szerint, garantált a siker.
Dorella - Tájépítész, Rijád, Szaud Arábia
Angolt azért kezdtem tanulni, mert a munkámhoz (biztosítás, biztosítási alkuszi szolgáltatás) elengedhetetlen. Melindára ajánlás útján találtam. Nagyra értékeltem azt, hogy Melinda maximálisan szem előtt tartotta azon elvárásomat, miszerint a szakmai angolt illetve a mindennapi társalgást helyezzük előtérbe az órák során. Azzal együtt, hogy konkrét elképzelésekkel kezdtünk egy-egy órát, nagyon tetszett, hogy időnként a napi aktualitásokról (hírek, filmek) beszélgettünk - sokszor egész órán keresztül, ez nagy változatosságot jelentett, és nagyban támogatta a mindennapi nyelvhasználatot. Az órák hangulata kötetlen, jó hangulatú, humoros volt. Gyakorlatilag azonnal használni tudtam a megszerzett nyelvtudást, a munkámban az angol nyelvű egyeztetések során nagy biztonságot jelentett. Melinda angol óráit biztosan ajánlom azoknak, akik már rendelkeznek angol nyelvtudással, de azt rendszerezni, szakmai részekkel bővíteni szeretnék! Nagyon hálás vagyok Neki!
Takács Róbert - Üzletfejlesztési vezető, MAI Csoport