Go to top
Nyelvvizsga Felkészítés

A következő Magyarországon letehető nyelvvizsgákra vállalok felkészítést :

EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, BME, CAMBRIDGE, IELTS, TOEFL, BGE ÜZLETI, SZAKNYELVI, IDEGENFORGALMI

CORVINUS, OECONOM, DExam, ORIGO, LANGUAGECERT, EUROEXAM, EURO PRO

LCCI EFB, KITEX KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI, TÁRSALKODÓ, TÁRSALKODÓ GAZDASÁGI

PANNON NYELVVIZSGA, ECL, ZÖLD ÚT, TELC

Amit válallok: üzleti, gazdasági, kereskedelmi, turisztikai szaknyelv (ne feledd, idegenvezető is vagyok! 😉 )

Amit nem vállalok: Jogi, orvosi, katonai szaknyelv

A három specialitásom: Cambridge, IELTS, IELTS academic

Ha Cambridge vizsgára készülsz, katt ide!

Ha IELTS vizsgára készülsz, katt ide!

Bármelyik szinten is vizsgázol:

 

Ha kicsit el vagy veszve, hogy melyik vizsgát is válaszd, én fogok neked javasolni vizsgát az erősségeid alapján. Hidd el, ebben profi vagyok! Ráadásul magam is vizsgáztató tanár vagyok, így sok értékes tippel tudlak segíteni.

A vizsga feladataira fókuszálunk,  de a való életben is tudod majd használni a tudásodat. Teljesen személyre szabott lesz a felkészítés, főleg a gyengébb területekre helyezve a hangsúlyt. Mindehhez nagyon változatos anyagokat használunk, amikért természetesen nem kell külön fizetned.

Ha esetleg  nem vagy még azon a szinten, hogy érdemes legyen a vizsgának nekifutni, azt is elmondom, ebben az esetben először szintre hozunk  és utána már jöhetnek a vizsga feladatai!

Írunk majd esszét, cikket, character reference-t, report-ot, hivatalos levelet, stb. , tisztában leszel ezek formai és tartalmi követelményeivel. Minden órára előre kijavítom a beadott írásaidat, fogalmazásaid, így az órán már csak a hibákat elemezzük ki.

A szóbelire készülve megtanulod változatosan, megadott szempontok alapján kifejezni a gondolataidat szinte bármilyen témáról. Készülj fel arra, hogy a szókincsed drasztikusan bővülni fog! Alap, hogy az egész óra angolul folyik!

Minden anyagod egy helyen lesz tárolva a felhőben, így rendszerezve lesz és bármikor könnyen hozzáférhető.

CAMBRIDGE NYELVVIZSGÁK

Ha egy olyan vizsgát szeretnél, amellyel bárhol a világon tudsz érvényesülni, vagy külföldi egyetemen szeretnél továbbtanulni, ezt érdemes választani.

Szerte a világon több tízezer munkáltató, egyetem és állami szervezet ismeri el, mint a nyelvtudás bizonyítékát.

A Cambridge egyetem fejlesztette ki ezt a vizsgát, ezért ez garancia a minőségre. A tesztek rendkívül jól kidolgozottak és érdekesek, a felkészítéshez pedig kimondottan színvonalas anyagok állnak a rendelkezésre.

A Föld 130 országában 2800 Cambridge vizsgaközpont van, évente közel 5.5 millióan tesznek vizsgát.

Személyes vélemény: a Cambridge vizsgák picit nehezebbek, mint a többi, azonban rendkívül jól kidolgozottak és nagyon következetes az értékelési rendszer. Ez egyszerűen szólva azt jelenti, hogy nem fog nagy meglepetés érni a vizsgán, ha felkészülve mész (nem fognak sokkal nehezebbnek tűnni a feladatok, mint az otthoni gyakorlás során); ráadásul olyan mennyiségű és színvonalú felkészítő anyag áll rendelkezésre, hogy nagyon jól be tudjuk gyakorolni a konkrét feladat típusokat. Ha valaki számára fontos, hogy a nyelvvizsgájának legyen egyfajta presztízse, érdemes ezt választania.

First Certificate in English (B2)

Advanced (CAE) – Certificate of Advanced English (C1)

BEC – Business English Certificates (B1, B2, C1)

Erre a vizsgára készülve:

 • szókincset bővítünk szisztematikusan
 • a szóbeli és írásbeli vizsga feladatait begyakoroljuk
 • technikákat tanulunk a sikeres vizsgához
 • komplett feladatsorokat fogsz megcsinálni otthon
 • végigmegyünk a writing típusain: character reference/ leaflet/ report/article/ formal letter/ brochure/ letter and note/ proposal/ review
 • a beadott írásaidat otthon kijavítom, az órán már csak a hibáidról lesz szó

Akik a segítségemmel készültek fel a Cambridge Advanced English-re:

Adrienn

Több, nagy csalódást okozó csoportos angoltanfolyam után a felsőfokú Cambridge (CAE) típusú nyelvvizsga felkészítésre kerestem angol tanárt, amikor Melinda profiljába belebotlottam egy online tanárkereső felületen. Melinda már az adatlapja alapján szimpatikus volt, így nem volt kérdés, hogy vele veszem fel a kapcsolatot. Az órák mindig barátiak voltak; de a sok-sok dicséret és bíztatás mellett a nyelvvizsga színvonalának megfelelő komolysággal zajlottak. Esetemben beszéd fókuszúak voltak elsősorban az órák, az írásbeli feladatokat házi feladat formájában oldottuk meg, így csak a problémás részekre kellett kitérni a személyes találkozók alkalmával. Ha valami nem ment, akkor azt többször is átvettük, szóban és írásban is gyakoroltuk, egészen addig, amíg készség szintűvé nem vált.

A nyelvvizsgám elsőre sikerült. A nyelvtudásomat a mai napig használom, és bár sokat fakult az elmúlt években, még mindig biztos tudásnak érzem, amire bármikor támaszkodhatok a mindennapi munkám vagy utazásaim során.

Melindát bárkinek szívesen ajánlom, ha jó hangulatú, változatos órákon szeretné az angol tudását fejleszteni, vagy a mindennapokban is jól használható tudást szerezni. Melinda sokszínű munkatapasztalata teljesen hitelessé teszi őt akár a szakmai angol oktatásra, akár a nyelvvizsga felkészítésre, de azok is sokat profitálnak a vele töltött tanórákból, akik csak szinten tartanák a tudásukat.”

Néhány könyv, amelyet használni fogunk az órák során:

I E L T S

Külföldi egyetemre felvételizel?

Kivándorolnál Ausztráliába, Új-Zélandra vagy irány az USA?

Az IELTS-et világszerte ismerik és elismerik. Hatalmas lehetőségeket nyit számodra a nagyvilágban, ha jó az IELTS pontszámod. Ez az egyetlen olyan nyelvvizsga, amelyet bevándorlás céljából 140 ország elfogad.

Két típusa van: IELTS Academic és IELTS general

A két típus között kb 20% – ban eltérő feladatokkal találkozhatunk. A listening és a speaking ugyanaz, a reading és a writing-ban van eltérés.

Az egyénre szabott  felkészülés során:

 • megtanulunk chart-okat, grafikonokat, ábrákat  elemezni
 • megtanulunk profin összerakott esszét írni
 • segítek megírni a Statement-edet, ha szükséged van rá az egyetemi felvételihez
 • új szintre emeljük az íráskészségedet
 • a vizsga feladatait átrágjuk számtalanszor
 • olyan témákkal foglalkozunk, mint technology/ geopgraphy/ psychology/ fruits and seeds/ global problems/ etc..
 • új kötőszavakat tanulunk
 • még a nyelvtant is az IELTS feladatokhoz kapcsolva nézzük át
 • a legjobb kiadók könyveit hívjuk segítségül

IELTS Academic: Leggyakrabban  a külföldi  felsőoktatási intézmények kérik a jelentkező hallgatóktól, éppen ezért az általuk elvárt nyelvi ismereteket méri fel.

IELTS general: Munkavállalás, szakmai képzés, nyelvterületre kivándorlás esetén kérhetik, számos témát ölel fel

Fontos tudni, hogy ezen a vizsgán egy pontszámot kapsz, ami aztán honosítható itthon államilag elismert nyelvvizsgára.

Mindkét típusú IELTS-re készülhetsz velem!

Akik a segítségemmel készültek fel az IELTS-re:

Dorella

Voltam más IELTS felkészítő órákon, de azok nem voltak úgy strukturálva, mint Melinda órái. Sok ember tanít angolt, de a tanításhoz készség kell, és sajnos nem mindenkinek van meg az a felkészültsége mint Melindának. Örülök, hogy felfedeztem anno a hirdetését, és így megtette a magától telhetőt hogy felkészítsen engem a vizsgára. Angol esszé írásra fókuszáltunk leginkább, mivel főként abban voltak hiányosságaim. Az órák személyre voltak szabva, igy sosem pazaroltunk időt feleslegesen olyan dolgokra, amik már amúgy is mentek, és a vizsgához elég volt. Az órák mindig változatosak voltak, jó hangulatban teltek, még ha a tananyag olykor nehéz is volt, és sosem volt unalmas pillanat. Nem bántam meg, hogy Melinda készített fel a vizsgára. A hivatalos IELTS könyveken kívül külön összeállított anyagok vártak minden órán, plusz „házi feladat” is volt ezekből az anyagokból, ami szintén segített a tanulásban. Melinda hihetetlen precíz és professzionális. Emellett minden óra jó hangulatban telt el, személyiségé es hozzáértésé segítette a felkészülésem a vizsgára. Az írás volt a leggyengébb nálam, mivel nem voltam jártas a szófordulatokban, ami az esszé íráshoz elengedhetetlen. Melinda nagyon jó anyagokat állított össze, igy sikerült elsajátítanom az íráshoz szükséges precíziót. A körülbelüli nulláról sikerült Melindával 3 hónap alatt 6.5 pontot IELTS-en elérni ami az egyetemi felvételihez volt szükséges. Az angol egy univerzálisan használt nyelv, es nélküle szinte lehetetlen bárhová is menni. Melinda segített egy nagyon erős alapot építeni, amit én utána mar tudtam bővíteni. Minden nap használom az angolt, mivel külföldön élek, es ez a fő használt nyelv a munkában is. Mindenképpen ajánlom őt, mivel Melinda fel tudja mérni a helyzetet, hogy kinek mire van szüksége és az anyagokat eszerint állítja össze. Nincs feleslegesen kifizetett óra nála, és ha valaki komolyan veszi a tanulást az ajánlása szerint, garantált a siker.

Sára

Már jó ideje tanultam angolul, amikor Melindához elkezdtem járni. Konkrét kéréssel fordultam hozzá, mert egy évvel később szerettem volna IELTS vizsgát tenni, hogy külföldön tanulhassak tovább. Gimiben is tanultam angolul, több külön tanárhoz is jártam, sőt egy fél éves Erasmuson is túl voltam már, amikor egy barátnőm ajánlotta Melindát. Teljesen más élmény volt, mint a korábbi tapasztalataim. Olyan apró, de elengedhetetlen és specifikus dolgokat tanultam, amit talán máshol nem, vagy nem ilyen formában. Nagyon szerettem, hogy a kérésemnek megfelelően nagyon koncentráltan és strukturáltan haladunk, annak áldozva a legtöbb időt és figyelmet, amire személyre szabottan nekem volt szükségem. Melinda nagyon türelmes volt, de ugyanakkor számon is kért, ami szerintem elengedhetetlen a fejlődéshez. Soha nem engedte, hogy feladjam, akkor se, amikor úgy éreztem, hogy ez nekem nem fog menni, jó mentorként ott állt mellettem és mindent megtett a fejlődésemért, amiért nagyon hálás vagyok neki azóta is. A sok befektetett energiának és odaadásnak meglett az eredménye, végül sikerült az IELTS (7.0) és mehettem Hollandiába. Tiszta szívből tudom ajánlani Melindát mindenkinek, akinek egy igazi mentorra van szüksége az angol tanulás terén. Megbízható, következetes és a szívét is beleadja a tanításba.

Slavica

Külföldi egyetemi felvételi miatt kezdtem el angol tanulni, amelyhez IELTS vizsgára volt szükségem. Kozos ismeros ajanlotta Melindat 🙂  Azért rá esett a valasztasom, mert rovid idon belul tudta vallalni a felkeszitest az IELTS vizsgara es mas szogbol kozelitette meg a felkeszulest mint a tobbi angol tanar akikkel konzultáltam. Nekem nagyon fontos volt, hogy aktualis dolgokrol, tudomanyrol, filmekrol es politikarol is tudjunk beszelgetni. Az orak a legelso talalkozastol kezdve szemelyre szabottak voltak. Melinda az elso alkalom utan felmerte, milyen modszerrel erdemes neki vagnunk es ennek koszonhetoen sikeresen le is tettem a vizsgat, a vartnal jobb eredmennyel 🙂 6.0/6.5-re keszultem es elso nekifutasra 7.5-os lett az overall score-om. Nagyon jo volt a hangulat az orakon, nem egy atlagos tantermi hangulat, Melindaval a hetkoznapi dolgokrol, maganeletrol, politikarol es aktualis esemenyekrol is lehet beszelgetni, termeszetesen mindezt angolul! Az en oraimon a nyelvtanra fektettuk a hangsulyt. Mar a legelejen felmertuk, hogy szamomra az a leggyengebb terulet. Szerencsere nem az igeidoket vettuk at ujra mint a gimiben, hanem hasznos kifejezeseket tanultunk amelyeket a mai napig hasznalok, pedig lassan mar 8 eve elek Angliaban. Sokat tanultam arrol is, hogy nekem hogy a legkönnyebb tanulni. Mint említettem fejjebb, Melinda felmeri az elso oran kinek milyen tanitasi modszerre van szuksege. Az órák Nagyon valtozatosak volt, minden oran mas temakorrel foglalkoztunk. A vizsga letetele utan felvettek az egyik legnevesebb angol egyetemre televizios musorkeszito szakara, ahol megcsinaltam az egyetemi alapkepzest. Utana sikeresen diplomaztam mesterkepzesen is szinten Angliaban. Most pedig az egyik legnagyobb televizios musor forgalmazo cegnek dolgozom es mult honapban inditottam el a sajat cegem Londonban. Angliaban elek, azert napi szinten hasznalom es biztos vagyok benne, hogy Melinda segitsege nelkul ma nem tartanek itt.

Néhány könyv, amelyet használni fogunk az órák során: