Go to top
Árak
Válaszd ki a neked megfelelőt!

Online és  személyes órák

Általános órák, beszédfejlesztés felsőfokig

HUF5000/ 60 perc

 • Nyelvvizsga felkészítés középfokig
 • Általános oktatás felsőfokig
 • 90 perc - 7500 HUF
 • 45 perc - 3750 HUF
 • Páros óra esetén 3500 HUF/60 perc/fő
Szakmai nyelvvizsgák középfokig, üzleti angol

HUF5500/ 60 perc

 • OECONOM, KITEX, stb.
 • Emeltszintű érettségire felkészítés
 • 90 perc - 8200 HUF
 • 45 perc - 4100 HUF
 • Páros óra esetén 4000 HUF/60 perc/fő
Felsőfokú nyelvvizsga felkészítés

HUF6000/ 60 perc

 • IELTS, CAE, BEC, egyéb felsőfokú vizsgák
 • 90 perc - 9000 HUF
 • 45 perc - 4500 HUF
 • Páros óra esetén 4500 HUF/60 perc/fő

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan is kell elképzelni egy online nyelvórát?

Nincs olyan hatalmas különbség a személyes órához képest, mint gondolnád! Ahelyett, hogy szemtől szemben ülnénk egy szobában, egy képernyőn keresztül látjuk egymást, szinte ez az egyetlen számottevő eltérés. Ugyanúgy beszélgetünk, feladatokat oldunk meg, hanganyagokat hallgatunk, videókat nézünk, cikkeket olvasunk, stb – a virtuális tér kapcsol össze minket.

Az anyagokat óra előtt már meg fogod kapni, fel lesznek töltve egy tárhelyre. Otthon letöltheted, ha akarod, kinyomtathatod, ha nem, akkor a képernyőn nézed. Minden a rendelkezésedre áll és visszakereshető!

Az órákhoz a ZOOM vagy a SKYPE applikációt használok, ezen keresztül látjuk és halljuk egymást. Meg tudom osztani a képernyőmet és a számítógépem hangját, közös dokumentumokat tudunk szerkeszteni, lehet jegyzetelni, chatelni, interaktiv nyelvi játékokat játszani. Így szuper gyorsan elrepül az óra!

Miből tanítasz? Kell könyveket vennem?

Nagyon sok jó tankönyvet használok munkám során, főleg a Cambridge, Oxford, MacMillan és Longman kiadók könyveit. Ezek a kiadók  nem véletlenül vannak az élvonalban, irdatlan pénzeket ölnek a termékfejlesztésbe.

Alapvetően szeretem, ha van egy könyvünk, amire támaszkodhatunk, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzá. Nem is minden esetben találunk meg mindent egyetlen könyvben, így sok egyéb forrást is használok. Van, akinek jobban bejön, ha innen-onnan ollózok össze anyagokat, inkább videókat nézünk, vagy egyszerűen csak angolul beszélgetünk a napi aktualitásokról bármilyen segédanyag nélkül.

Mindenesetre azért a legtöbb ember vizuális tipus, így jobban megragad benne, ha látja is leírva a dolgokat. Ha neked elég, ha otthon a gépen megnézed vagy kinyomtatod az anyagokat, tedd azt – ha viszont bele akarsz írni ceruzával, visszalapozni, kiemelni dolgokat, akkor inkább vedd meg a könyvet. (én is ez utóbbi kategóriába tartozom)

Mivel minden anyagom meg van digitalizált formában, ezért ingyen és bérmentve át tudok neked akár komplett könyveket is küldeni Google Drive-ra feltöltve. Tehát a válasz: nem szükséges könyveket venned, mert megkapsz mindent ingyen, de ha olyan könyvbolond vagy mint én, aki imádja még a lapok illatát is, akkor úgyis be fogsz szerezni párat 🙂

Lehet hozzád személyesen is órára menni, vagy csak online oktatsz?

Személyesen is lehet órára jönni, Gödi otthonomban tartom az órákat, vagy a környéken (Göd és Sződliget) én is el tudok menni órát tartani az időbeosztásom függvényében. Személyesen csak 90 perces órára van lehetőség!

Kapok ingyenes órát?

Igen, az első alkalom , ami egy szintfelmérés, ingyenes. Ez általában egy 40-60 perces kötetlen beszélgetés angolul és magyarul, feladatokkal tarkítva.  Megpróbálok képet alkotni arról, hol állsz nyelvileg és elmondod nekem, hova tartasz, mit szeretnél elérni. Ez nem egy igazi tanóra, csak amolyan félig-meddig óra, de nagyon fontos, mert képet kapok arról, hogy kb milyen nyelvi szinten vagy és mire kellene fektetni a hangsúlyt. Ez az alkalom nem kötelez semmire, de jó lehetőséget biztosít arra, hogy megismerjük kicsit egymást, hiszen a kölcsönös szimpátia nagyon fontos egy tanár-diák viszonyban.

Kiket tanítasz?

Elsősorban felnőtteket és fiatal felnőtteket tanítok, kb 16+ éves kortól.

Hogyan kell fizetnem az órákat?

Egyéni megbeszélés kérdése, mindenképp előre több alkalmat kell fizetni átutalással, ez függ a gyakoriságtól is. A legtöbben két hétre előre vagy egy hónapra előre fizetnek, de minimum 4 alkalmat.

Lemondási lehetőség van?

24 órán belüli tanuló részéről lemondott órát megtartottnak tekintem. Természetesen igyekszem rugalmas lenni és elsősorban egy másik időpontot felajánlani, de amikor nagyon tele van a naptáram, erre nem mindig van lehetőség.

Vélemények rólam

Több, nagy csalódást okozó csoportos angoltanfolyam után a felsőfokú Cambridge (CAE) típusú nyelvvizsga felkészítésre kerestem angol tanárt, amikor Melinda profiljába belebotlottam egy online tanárkereső felületen. Melinda már az adatlapja alapján szimpatikus volt, így nem volt kérdés, hogy vele veszem fel a kapcsolatot. Az órák mindig barátiak voltak; de a sok-sok dicséret és bíztatás mellett a nyelvvizsga színvonalának megfelelő komolysággal zajlottak. Esetemben beszéd fókuszúak voltak elsősorban az órák, az írásbeli feladatokat házi feladat formájában oldottuk meg, így csak a problémás részekre kellett kitérni a személyes találkozók alkalmával. Ha valami nem ment, akkor azt többször is átvettük, szóban és írásban is gyakoroltuk, egészen addig, amíg készség szintűvé nem vált. A nyelvvizsgám elsőre sikerült. A nyelvtudásomat a mai napig használom, és bár sokat fakult az elmúlt években, még mindig biztos tudásnak érzem, amire bármikor támaszkodhatok a mindennapi munkám vagy utazásaim során. Melindát bárkinek szívesen ajánlom, ha jó hangulatú, változatos órákon szeretné az angol tudását fejleszteni, vagy a mindennapokban is jól használható tudást szerezni. Melinda sokszínű munkatapasztalata teljesen hitelessé teszi őt akár a szakmai angol oktatásra, akár a nyelvvizsga felkészítésre, de azok is sokat profitálnak a vele töltött tanórákból, akik csak szinten tartanák a tudásukat."
Adri - Marketing Menedzser
Kulfoldi egyetemi felveteli miatt kezdtem el angol tanulni, amelyhez IELTS vizsgara volt szükségem. Kozos ismeros ajanlotta Melindat 🙂 Azért rá esett a valasztasom, mert rovid idon belul tudta vallalni a felkeszitest az IELTS vizsgara es mas szogbol kozelitette meg a felkeszulest mint a tobbi angol tanar akikkel konzultáltam. Nekem nagyon fontos volt, hogy aktualis dolgokrol, tudomanyrol, filmekrol es politikarol is tudjunk beszelgetni. Az orak a legelso talalkozastol kezdve szemelyre szabottak voltak. Melinda az elso alkalom utan felmerte, milyen modszerrel erdemes neki vagnunk es ennek koszonhetoen sikeresen le is tettem a vizsgat, a vartnal jobb eredmennyel 🙂 6.0/6.5-re keszultem es elso nekifutasra 7.5-os lett az overall score-om Nagyon jo volt a hangulat az orakon, nem egy atlagos tantermi hangulat, Melindaval a hetkoznapi dolgokrol, maganeletrol, politikarol es aktualis esemenyekrol is lehet beszelgetni, termeszetesen mindezt angolul! Az en oraimon a nyelvtanra fektettuk a hangsulyt. Mar a legelejen felmertuk, hogy szamomra az a leggyengebb terulet. Szerencsere nem az igeidoket vettuk at ujra mint a gimiben, hanem hasznos kifejezeseket tanultunk amelyeket a mai napig hasznalok, pedig lassan mar 8 eve elek Angliaban. Sokat tanultam arrol is, hogy nekem hogy a legkönnyebb tanulni. Mint említettem fejjebb, Melinda felmeri az elso oran kinek milyen tanitasi modszerre van szuksege. Az órák Nagyon valtozatosak volt, minden oran mas temakorrel foglalkoztunk. A vizsga letetele utan felvettek az egyik legnevesebb angol egyetemre televizios musorkeszito szakara, ahol megcsinaltam az egyetemi alapkepzest. Utana sikeresen diplomaztam mesterkepzesen is szinten Angliaban. Most pedig az egyik legnagyobb televizios musor forgalmazo cegnek dolgozom es mult honapban inditottam el a sajat cegem Londonban. Angliaban elek, azert napi szinten hasznalom es biztos vagyok benne, hogy Melinda segitsege nelkul ma nem tartanek itt.
Slavica - Sales Coordinator, London
Diplomamentő tanfolyam

Azért kezdtem el angolt tanulni, mert a jogi egyetemi diplomám megszerzéséhez szükségem volt a középfokú nyelvvizsgára. Kiss Melindára az Interneten találtam rá, mert akkoriban ő a Diplomamentő Program keretében végzett angol nyelvoktatást. Ez a nyelvtanfolyam kiváló lehetőségként kínálkozott a számomra, mivel térítésmentesen biztosított egy fél évig tartó, intenzív, heti háromszor három órás nyelvtanfolyamot. Melinda nyelvórái kellemes meglepetést jelentettek a korábbi, nyelvtanulással kapcsolatos rossz tapasztalataim után. Előtte ugyanis sokféle angol nyelvtanfolyammal próbálkoztam már, és az ezek során átélt sorozatos kudarcélmények, és két sikertelen nyelvvizsga után szorongással kezdtem bele újra a nyelvtanulásba. Elkönyveltem magamat olyannak, mint akinek ,,rossz a nyelvérzéke”. Melinda segítségével azonban gyorsan sikerült feloldódnom, ugyanis könnyed, derűs hangulatú órái inkább egy kedves baráti társaság kötetlen beszélgetéseire emlékeztettek, ráadásul az ő motiváló, támogató hozzáállása hamar megerősítette az önbizalmamat, amely elhozta a régen várt sikerélményeket. Ezek hatására elindította a fejlődés, tanulás korábban elakadt folyamatát nálam. A tananyag a fokozatosság elvére épült, ezért könnyen tanulható volt (még számomra is ☺ ). A fő hangsúly az angol nyelvi beszédkészség fejlesztésére helyeződött, de a nyelvtan és a szövegértés elsajátítása is fontos szerepet kapott a tanfolyam során. Az órákon mindenki a saját tempójában haladhatott, az oktatás a tapasztalataim szerint személyre szabottan folyt, a csoport minden tagja türelmes, megértő, egyéni odafigyelést kapott Melindától. A legtöbbet a beszédben, és az írott szöveg megértésében fejlődtem. Az utóbbira azért van nagy szükségem, mert jogi kutatómunkám során sokszor van szükségem angol nyelvű szakirodalom fordítására. Emellett a tanfolyam elhozta számomra a régóta várt eredményt: középfokú, B2-es (tehát komplex, írásbeli-szóbeli) nyelvvizsgám első nekifutásra sikerült, és így megkaphattam a jogi diplomámat.
Éva, Jogász
Már jó ideje tanultam angolul, amikor Melindához elkezdtem járni. Konkrét kéréssel fordultam hozzá, mert egy évvel később szerettem volna IELTS vizsgát tenni, hogy külföldön tanulhassak tovább. Gimiben is tanultam angolul, több külön tanárhoz is jártam, sőt egy fél éves Erasmuson is túl voltam már, amikor egy barátnőm ajánlotta Melindát. Teljesen más élmény volt, mint a korábbi tapasztalataim. Olyan apró, de elengedhetetlen és specifikus dolgokat tanultam, amit talán máshol nem, vagy nem ilyen formában. Nagyon szerettem, hogy a kérésemnek megfelelően nagyon koncentráltan és strukturáltan haladunk, annak áldozva a legtöbb időt és figyelmet, amire személyre szabottan nekem volt szükségem. Melinda nagyon türelmes volt, de ugyanakkor számon is kért, ami szerintem elengedhetetlen a fejlődéshez. Soha nem engedte, hogy feladjam, akkor se, amikor úgy éreztem, hogy ez nekem nem fog menni, jó mentorként ott állt mellettem és mindent megtett a fejlődésemért, amiért nagyon hálás vagyok neki azóta is. A sok befektetett energiának és odaadásnak meglett az eredménye, végül sikerült az IELTS 7.0 eredménnyel és mehettem Hollandiába. Tiszta szívből tudom ajánlani Melindát mindenkinek, akinek egy igazi mentorra van szüksége az angol tanulás terén. Megbízható, következetes és a szívét is beleadja a tanításba.
Sára, Rendezvényszervező
Állásinterjú felkészítés

Külföldön szerettem volna szakmai gyakorlatra jelentkezni és 2 hònap alatt szerettem volna egy gyorstalpalò képzés keretében speciálisan erre felkészülni. Melinda nagyon profin alkalmazkodott a személyes igényeimhez és összeállított kifejezetten állásinterjùkra felkészítő csomagot ami megerősítette bennem az érzést, hogy ő a megfelelő oktató számomra.Már az első néhány óra alatt is rengeteg segítséget kaptam a céljaim eléréséhez, mind szókincs, mind segédanyagok tekintetében, nem is beszélve a témák közös feldolgozásáról. Mindemellett az órák végén folyamatosan visszajelzett az aktuális nyelvi szintemről és a fejlődési ütememről, ami szintén pozitív megerősítés volt számomra. És ami a legfontosabb, már az első órák alatt is képes volt feloldani a gátlásomat ami angol beszélgetéshez kapcsolódott, egyre felszabadultabban tudtam kifejezni magam. Jó szívvel tudom ajánlani én is mindenkinek, az erdemènyek is őt igazoljàk, mivel a segítségével felvételt nyertem egy californiai szoftvercéghez, ami nagy álmom volt. Köszönöm a segìtséget! ️
Cecilía - Supply Chain Manager, München
Egy Pesti Est hirdetést olvasva találtam Melindára. Újrakezdő szintről terveztem a B2-es nyelvvizsgáig eljutni. Az idő nem sürgetett, Melinda óráit nagyon élveztem, így egy 5 és fél évig tartó együttműködés következett az angol nyelvtani alapok megszilárdításával, fordítással, tesztekkel, hanganyagokkal és angol nyelven történő beszélgetésekkel. Melinda személyre szabottan foglalkozott velem. Fogalmazni nagyon szeretek- immár angol nyelven is-, ezért gyakorlásképpen szívesen írtam több oldalas esszéket, eleinte minimális angol szókinccsel, később pedig egyre bővülő, választékos angol kifejezéseket használva. Melinda figyelembe veszi, ha valaki bátortalan, netán fáradt, de noszogat, teljesítményre ösztönöz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Én elértem a célomat: a BME nyelvvizsgaközpontban első nekifutásra sikerült az írásbeli és a szóbeli követelményeket teljesítenem. Az angol nyelvtudás ma már alap. Nem csak munkavállalóként előny, hanem a mindennapokban is elengedhetetlen tudást jelent.
B. Andrea, Budapest
Miért kezdtél el angolt tanulni? Ha vizsgára készültél, melyik vizsga volt az? Mert szükségem volt a diplomához, BME nyelvvizsga volt - Hogyan találtál rám? (ajánlás, hirdetés, Internet, stb) Ajánlás - Miért pont rám esett a választásod? Nagyon jókat mesélt az ajánlott személy - Ha előtte tanultál már másnál, miben voltak mások az én angolóráim? Nagyon sok angol tanárom volt előtte, de itt jó volt, hogy tényleg nem magyarul ment a beszélgetés, hanem onnantól h beléptem csak angolul, csak akkor szólaltál meg magyarul, ha nagyon nem ment vmi angolul. Ami még nagyon jó volt h mindig kikérdeztél, visszamenőleg is a korábbi anyagokat is. Nyelvvizsgára készítettél fel, direkt ilyen feladatokat gyakoroltunk és fontos volt még számomra h végre merjek beszélni és ez volt a másik amit folyamatosan csináltunk h beszélgettünk, beszéltettél. Az is jó volt h volt egy tematika ami szerint haladtunk láttam hogy honnan hova tartunk, nagyon hasznos volt a könyv, amiből tanítottál - Milyen volt a hangulat az órákon? Jó, baráti - Mire fektettük a fő hangsúlyt a te óráidon? (pl beszéd/ nyelvtan/ listening/ stb.) Levélírás, arra emlékszem hogy le voltam nyűgözve, hogy megtanítottál levelet írni, profibb lettem mint magyarul:) Attól féltem a legjobban és az lett a kedvencem, olyan szófordulatokat, kifejezéseket szedtél össze nekem 🙂 Pár perc alatt bármilyen levelet megírtam. De a beszédre is nagy hangsúlyt fektettünk, mert fontos volt számomra hogy végre tudjak beszélni - Megfelelően személyre volt szabva az óra? Nagyon! - Mennyire voltak változatosak az órák? Nagyjából a menete mindig uaz volt de nekem ez kellett, h ugyanazokat gyakoroljuk, beszéd, listening, kikérdezés, szövegértés. - Meg voltál elégedve a felhasznált könyvekkel, anyagokkal? Ahogy írtam is feljebb h nagyon jó volt a könyv és a kifejezések is amiket a levélhez tanítottál. - Milyen volt a tanítási stílusom? Követeltél, és mindig kikérdeztél visszamenőleg is, így mindig kaptam visszajelzést h hol tartok és ez nagyon jó volt - Mi az a terület, amiben a legtöbbet fejlődtél? Levélírás, beszéd - Ha nyelvvizsgáztál: sikerült a vizsga? Hanyadik nekifutásra? Elsőre sikerült - Miben változott az életed az angolnak köszönhetően? Megkaptam a diplomám! És először éreztem egy baráti társaságban ahol külföldiek is voltak, h nem elbújók, vagy meg sem merek szólalni, hanem beszélgettem egy nagyobb társaságban angolul, vagyis meg mertem szólalni és még élveztem is - Mennyire használod az angolt a hétköznapokban? Használható tudást szereztél? Sajnos mostanában szóban kevesebbet, többet kellene - Ajánlanád másoknak is angoltanulást nálam? Mindenképpen!
Eszter - Recruiter, Budapest
- Miért kezdtél el angolt tanulni? Ha vizsgára készültél, melyik vizsga volt az? A diplomához szükség volt nyelvvizsgára, illetve amúgy is elengedhetetlen már az angoltudás. Euro nyelvvizsgára készítettél fel - Hogyan találtál rám? (ajánlás, hirdetés, Internet, stb) Interneten - Miért pont rám esett a választásod? Szimpatikus volt a bemutatkozásod - Ha előtte tanultál már másnál, miben voltak mások az én angolóráim? Nem tanultam más magántanárnál - Milyen volt a hangulat az órákon? Nagyon szerettem, mert nagyon dinamikusak voltak az órák. Ha nem is volt kedvem épp az angol órához legtöbbször teljesen feldobva jöttem el, nagyon inspiráló voltak ezek az alkalmak. - Mire fektettük a fő hangsúlyt a te óráidon? (pl beszéd/ nyelvtan/ listening/ stb.) Kezdetben a nyelvtanra, mert a nyelvizsga volt a cél, aztán miután meglett a nyelvvizsgám teljesen áttértünk a beszédfejlesztésre - Megfelelően személyre volt szabva az óra? Teljes mértékben, sőt mindig éreztem, hogy előre készültél te is az órákra. Sosem volt az, hogy most mi is legyen a következő lépés, vagy feladat. Maximum, ha már nagyon elfáradtam, vagy éppen volt valami külön kérésem akkor tértünk el ettől - Mennyire voltak változatosak az órák? Teljes mértékben - Meg voltál elégedve a felhasznált könyvekkel, anyagokkal? Igen, teljesen.Pedig először én egy másik könyvből szerettem volna tanulni, de végül a te áltad ajánlottat kezdtük el, és szerettem. Érdekes történetek, kutatások is szerepeltek benne, pont a minap is eszembe jutott egy, amit közösen fordítottunk 🙂 - Milyen volt a tanítási stílusom? Nagyon dinamikus, motiváló - Mi az a terület, amiben a legtöbbet fejlődtél? Lett nyelvvizsgám, akkor ez volt a cél, utána a beszédben fejlődtem sokat - Ha nyelvvizsgáztál: sikerült a vizsga? Hanyadik nekifutásra? Elsőre sikerült a szóbeli és írásbeli is - Miben változott az életed az angolnak köszönhetően? Lett diplomám, illetve még egy nemzetközi konferencián is előadtam angolul, pedig teljesen kezdő szinten voltam mikor elkezdtem nálad angolul tanulni - Mennyire használod az angolt a hétköznapokban? Használható tudást szereztél? A munkám során főleg cikkek olvasásához - Ajánlanád másoknak is angoltanulást nálam? Persze! De ajánlottam is, a nővérem is neked köszönhetően szerzett nyelvvizsgát 🙂
Janka, Budapest
Melinda segítségével kialakult bennem az az önbizalom, amivel magabiztosan tudtam használni az angol nyelvet és sikeres gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgát tudtam letenni. A megfelelő nyelvismeret mellett, a szintnek és célnak megfelelő tananyagokat javasolt, továbbá aktuális témákat dolgoztunk fel és beszéltünk át az órákon. A nyelvórák jó hangulatban teltek, korrekt és segítőkész embert ismertem meg Melindában, át tudja adni, meg tudja tanítani azt a nyelvtudást, amire szüksége van az embernek. Szerettem Melinda óráira járni, mindenkinek ajánlom, aki nyelvtudását szeretné fejleszteni, szintre hozni vagy sikeres nyelvvizsgát letenni.
Noémi, Budapest
Szakmai középfokú nyelvvizsga miatt kezdtem angolt tanulni, Kitex nyelvvizsgára készültem. Azért is volt jó nálad tanulni, mert megkaptam azt a 100 százalékos figyelmet az órákon, amit más tanároktól nem kaptam meg , nagyon tetszett hogy a házi feladatot mindig komolyan vettük, s nem volt elhanyagolva. A tankönyvben levő feladatokon kívül az általad hozott feladatsorok által meg jobban el tudtam mélyiteni az adott nyelvlecke rejtelmeit, ezáltal is erősítve azt, ami éppen gyengén ment. Szenzációs hangulat, jókedvű, lendületes órák, mindig örömmel mentem az órákra. Főleg a nyelvtant és a beszédet akartam gyakorolni, és a külön kapott feladatsorok éppen ezt tükrözték. Számomra minden óra változatos volt, hol éppen egy cikket elemeztünk , hol a nyelvtan rejtelmeit tanulmányoztuk Számomra a legjobbvoltál, profi, lelkiismeretes, következetes , kedves , mégis kellően szigorú  és persze humorral fűszerezett Komplexen mindenben fejlődtem, a második nekifutásra sikerült a nyelvvizsga, magabiztosabb lett a tudásom. Sajnos manapság keveset használom az angolt, de köszönhetően a lelkiismeretes és alapos tanításodnak középfokú alapok mégis mélyen megmaradtak, mellyel könnyedén elnavigalom magamat más országokban Mindenkinek szigorúan téged ajánllak ♥ Juci
Judit - Környezetvédelmi Mérnök, Budapest
Miért kezdtél el angolt tanulni? Ha vizsgára készültél, melyik vizsga volt az? Az IELTS vizsgára kerestem tanárt, mivel már pár tanárt és kurzust is kipróbáltam, de nem voltam megelégedve velük. Hogyan találtál rám? (ajánlás, hirdetés, Internet, stb) Hirdetésből interneten Miért pont rám esett a választásod? Tapasztalat miatt, láttam, hogy kifejezetten az IELTS vizsgára is kínál Melinda felkészítést. Ha előtte tanultál már másnál, miben voltak mások az én angolóráim? Voltam más IELTS felkészítő órákon, de azok nem voltak úgy strukturálva, mint Melinda órái. Sok ember tanít angolt, de a tanításhoz készség kell, és sajnos nem mindenkinek van meg az a felkészültsége mint Melindának. Örülök, hogy felfedeztem anno a hirdetését, és így megtette a magától telhetőt hogy felkészítsen engem a vizsgára. Mire fektettük a fő hangsúlyt a te óráidon? (pl beszéd/ nyelvtan/ listening/ stb.) Angol esszé írásra leginkább, mivel főként abban voltak hiányosságaim. Megfelelően személyre volt szabva az óra? Az órák személyre voltak szabva, igy sosem pazaroltunk időt feleslegesen olyan dolgokra, amik már amúgy is mentek, és a vizsgához elég volt. Mennyire voltak változatosak az órák? Az órák mindig változatosak voltak, és sosem volt unalmas pillanat. Nem bántam meg, hogy Melinda készített fel a vizsgára. A hangulat milyen volt az órákon? Az órák mindig jó hangulatban teltek, még ha a tananyag olykor nehéz is volt. Meg voltál elégedve a felhasznált könyvekkel, anyagokkal? A hivatalos IELTS könyveken kívül külön összeállítót anyagok vártak minden órán, plusz „házi feladat” is volt ezekből az anyagokból, ami szintén segített a tanulásban. Milyen volt a tanítási stílusom? Melinda hihetetlen precíz és professzionális. Emellett minden óra jó hangulatban telt el, személyiségé es hozzáértésé segítette a felkészülésem a vizsgára. Mi az a terület, amiben a legtöbbet fejlődtél? Az írás volt a leggyengébb nálam, mivel nem voltam jártas a szófordulatokban, ami az esszé íráshoz elengedhetetlen. Melinda nagyon jó anyagokat állított össze, igy sikerült elsajátítanom az íráshoz szükséges precíziot. Ha nyelvvizsgáztál: sikerült a vizsga? Hanyadik nekifutásra? Ha IELTS volt, hány pont lett? A körülbelüli nulláról sikerült Melindával 3 hónap alatt 6.5 pontot IELTS-en elérni ami az egyetemi felvételihez volt szükséges. Miben változott az életed az angolnak köszönhetően? Az angol egy univerzálisan használt nyelv, es nélküle szinte lehetetlen bárhová is menni. Melinda segített egy nagyon erős alapot építeni, amit én utána mar tudtam bővíteni. Mennyire használod az angolt a hétköznapokban? Használható tudást szereztél? Minden nap, mivel külföldön élek, es ez a fő használt nyelv a munkában is. Ajánlanád másoknak is angoltanulást nálam? Mindenképpen ajánlom, mivel Melinda fel tudja mérni a helyzetet, hogy kinek mire van szüksége és az anyagokat eszerint állítja össze. Nincs feleslegesen kifizetett óra nála, és ha valaki komolyan veszi a tanulást az ajánlása szerint, garantált a siker.
Dorella - Tájépítész, Riyadh
Angolt azért kezdtem tanulni, mert a munkámhoz (biztosítás, biztosítási alkuszi szolgáltatás) elengedhetetlen. Melindára ajánlás útján találtam. Nagyra értékeltem azt, hogy Melinda maximálisan szem előtt tartotta azon elvárásomat, miszerint a szakmai angolt illetve a mindennapi társalgást helyezzük előtérbe az órák során. Azzal együtt, hogy konkrét elképzelésekkel kezdtünk egy-egy órát, nagyon tetszett, hogy időnként a napi aktualitásokról (hírek, filmek) beszélgettünk - sokszor egész órán keresztül, ez nagy változatosságot jelentett, és nagyban támogatta a mindennapi nyelvhasználatot. Az órák hangulata kötetlen, jó hangulatú, humoros volt. Gyakorlatilag azonnal használni tudtam a megszerzett nyelvtudást, a munkámban az angol nyelvű egyeztetések során nagy biztonságot jelentett. Melinda angol óráit biztosan ajánlom azoknak, akik már rendelkeznek angol nyelvtudással, de azt rendszerezni, szakmai részekkel bővíteni szeretnék! Nagyon hálás vagyok Neki!
Takács Róbert - Üzletfejlesztési vezető, MAI Csoport